Άλεξ Βασιλείου

Ασκήσεις ύφους

Σαν σπείρα

121071217_4606266459414429_5480609896506867907_n ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΞ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΞ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπήκε στο δωμάτιο. Στο ίδιο δωμάτιο που πέρασε τα πρώτα 23 χρόνια της ζωής του. Έψαξε μηχανικά για τον διακόπτη, αλλά το μόνο που βρήκε ήταν ένα παραμορφωμένο πλαστικό πράγμα αγνώστου σχήματος. Ούτε αυτό γλίτωσε την καταστροφή.

Πως σημαδεύει μια ζωή
Πως κάνει θόρυβο η σιγή
Όλα κυλάνε ως μια στιγμή
Που ακούς τον κρότο στη σιωπή

Πως κάνει όνειρα η αγάπη
Όταν χορεύεις στη σκηνή
Και όταν κλείσουνε τα φώτα
Παραμένει μοναχή

Γυρνάει πίσω, περπατάει κοιτώντας κάτω. Σε κάποια φάση απλά σηκώνει το κεφάλι και καταλαβαίνει ότι όταν κοιτάς κάτω, χάνεις επαφή. Με το περιβάλλον, τους ανθρώπους, το χρόνο. Η άσφαλτος είναι παντού ίδια. Σε κάποιες πόλεις έχει απλά περισσότερες λακκούβες. Γιατί κοιτάς την άσφαλτο λοιπόν; Τι θα σου πει που δεν γνωρίζεις ήδη;

Καθώς έπεφτε ο ήλιος, η πόλη αλλάζει όψη. Το οπλισμένο σκυρόδεμα που τόσο επιτυχημένα αντανακλά το φως του ηλίου και συσσωρεύει ζέστη για να επωάσει τους κατοίκους αυτού του τόπου, αλλάζει όψη. Ίσως να είναι ο φωτισμός, ίσως να είναι οι άνθρωποι που δεν φοβούνται πλέον την τρύπα του όζοντος και την υπεριώδη ακτινοβολία, το 50αρι αντιηλιακό δεν απλώνεται με τίποτα. Ίσως να ναι η αναμονή. Ότι κάτι θα γίνει, σήμερα θα είναι διαφορετικά. Κάποιες φορές νιώθεις στο πετσί σου ότι η ιστορία κινείται πάνω σε μια σπείρα. Ίσως γι’ αυτό να τρέχουν όλα σε τέτοια ταχύτητα, για να μην πέσουν απ’ τη σπείρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια των επισκεπτών του freeda.gr διατηρούνται απρόσκοπτα στα πλαισια του δημοκρατικού διαλόγου που επιθυμούμε να υπάρχει στα social media. Το www.freeda.gr διατητηρεί το δικαίωμα σε περιπτωση που ξεπερνάνε την κόσμια αναφορά να διαγράφει υβριστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά σχολια. Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.

© 2021 freeda.gr
Ακολουθείστε μας