Επικαιρότητα

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους;

Σύντομο σχόλιο για την φασιστική επίθεση στη Σταυρούπολη

Τέτοιες εικόνες, έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, μας υπενθυμίζουν πως ακόμα δεν επιτρέπεται να λέμε ότι τελειώσαμε με τον φασισμό.
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε.

Οι ακροδεξιοί θύλακες υπάρχουν όχι μόνο στις υπουργικές θέσεις, αλλά και στις δράσεις, τις σκέψεις και τον λόγο καθημερινών – και δυστυχώς νέων- ανθρώπων.

Αυτό που επιβάλλεται να πούμε όμως, είναι ότι δηλώσεις τύπου “βίαιες ενέργειες” (Κεραμέως), είναι “λίγες” και τρομακτικά αδιάφορες ως προς την έκταση του φαινομένου.

Γιατί δεν είναι απλά βίαιες ενέργειες.
Είναι ενέργειες ναζιστικές και εγκληματικές.
Οφείλουν να αναγνωριστούν ξεκάθαρα ως απειλητικές για τη δημοκρατία και η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να δράσει για να την προστατέψει.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους;
Ή κρύβοντας τα πίσω από ένα πέπλο που τα βαφτίζει όλα “βίαιες συμπεριφορές” η εκάστοτε αρχή επιδιώκει να τηρήσει ίσες αποστάσεις από τέτοια φαινόμενα;

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια των επισκεπτών του freeda.gr διατηρούνται απρόσκοπτα στα πλαισια του δημοκρατικού διαλόγου που επιθυμούμε να υπάρχει στα social media. Το www.freeda.gr διατητηρεί το δικαίωμα σε περιπτωση που ξεπερνάνε την κόσμια αναφορά να διαγράφει υβριστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά σχολια. Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.

© 2021 freeda.gr
Ακολουθείστε μας