ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ

Αφιερώματα

Η ιστορία μιας απλής απλώστρας ή Μια βαθυστόχαστη προσέγγιση στις επιλογές ζωής

218811280_1410263146005899_1956274329449063471_n ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ

Η ιστορία μιας απλής απλώστρας είναι ένα κείμενο sui generis. Η κατηγοριοποίηση παραμύθι το αδικεί, γιατί ενώ έχει έντονη την αύρα του φανταστικού, οι στοχασμοί είναι βαθιά ρεαλιστικοί. Ορθότερα θα το χαρακτήριζε κανείς ως μικρής φόρμας αφήγημα για ενήλικες και παιδιά.

Long story short…

Μια απλώστρα ξεκινά ένα ταξίδι σε νέες γειτονιές προς το άγνωστο. Κουρασμένη από τη στασιμότητα και τη ρουτίνα αποφασίζει να επιλέξει τον τρόπο αλλά και τον τόπο που θέλει να ζήσει. Να κάνει τις επιλογές της, να εξερευνήσει τον κόσμο, χωρίς να συμβιβαστεί με τη χρήση για την οποία έχει κατασκευαστεί.

Με γλαφυρή γλώσσα και παιχνιδιάρική αφήγηση, σε συνδυασμό με μια ιδιαίτερα ευφάνταστη και προσεγμένη εικονογράφηση, οι τρεις δημιουργοί(Πηνελόπη Γκίνη, Ευγενία Κασπαρίδου και Ελισσαβέτα Δανδαλή) βρίσκουν την έμπνευση σε κάτι απλό και καθημερινό προκειμένου να μιλήσουν για το τεράστιο ταξίδι της ενδοσκόπησης, της διαμόρφωσης των επιλογών και εντέλει της ενηλικίωσης .

Γραμμένη με μεράκι, η «Ιστορία μιας απλής απλώστρας» είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής λογοτεχνικής δουλειάς που συνθέτει ένα αφήγημα για την αγάπη για ζωής και την εξερεύνηση νέων οριζόντων.

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια των επισκεπτών του freeda.gr διατηρούνται απρόσκοπτα στα πλαισια του δημοκρατικού διαλόγου που επιθυμούμε να υπάρχει στα social media. Το www.freeda.gr διατητηρεί το δικαίωμα σε περιπτωση που ξεπερνάνε την κόσμια αναφορά να διαγράφει υβριστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά σχολια. Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.

© 2021 freeda.gr
Ακολουθείστε μας