ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ

Αφιερώματα

Let's talk about sex ,Let's talk about you and me

218811280_1410263146005899_1956274329449063471_n ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ

 

Τη δεκαετία των 90s ξεπηδά μια νέα φόρμα θεάτρου , πρόκειται για το in-yer-face theater αλλιώς θέατρο «στα μούτρα σου». Προσεγγίζοντας θέματα ταμπού για την βρετανική και όχι μόνο κοινωνία με τεχνικές αφήγησης που προκαλούσαν σοκ στο κοινό,ξεκίνησαν να ανεβαίνουν διάφορα έργα στις σκηνές της Μεγάλης Βρετανίας. Πολύ δημοφιλής στο ελληνικό κοινό αυτού του θεατρικού κύματος είναι η  Sarah Kane. To The Prudes (=οι Σεμνότυφοι) του Antony Neilson γράφτηκε το 2018, με εμφανείς επιρροές από το in-yer-face αλλά του κινήματος metoo.

 

Ιn your face

Η Τζες και ο Τζίμι Προυντ μετά από 9 χρόνια γνωριμίας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση των 14 μηνών χωρίς σεξ, πρόβλημα κομβικό που το ζευγάρι προσπαθεί να λύσει και μοιράζεται όλες τις πληροφορίες διασκεδαστικές και μη ,σε μορφή πρόζας ή ατομικής αφήγησης του, με το κοινό. Ξετυλίγοντας το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ερωτικού θανάτου(ή μήπως όχι) ο συγγραφέας προσεγγίζει θέματα, όπως η ρουτίνα στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού, η διάθεση να δέχεσαι τον άλλον όσο αλλάζει με την πάροδο του χρόνου ,τα πρότυπα της πατριαρχίας που διαμορφώνουν τους κανόνες εντέλει του ερωτικού παιχνιδιού.

 

Me too και άλλα ερωτήματα

Κεντρικό ρόλο έχουν οι αναφορές στο metoo .Πίσω από το πρώτο πλάνο της ερωτικής ζωής των πρωταγωνιστών τίθενται ερωτήματα σχετικά με το ζήτημα της συναίνεσης στην ερωτική συνεύρεσή, στο κατά πόσο τελική η απόλαυση είναι περισσότερο ένα παιχνίδι διαλεκτικής ,όπου όρια καθορίζονται, σπάνε και επαναπροσδιορίζονται μετέπειτα. Σε τελική ανάλυση μήπως η σεξουαλική συμπεριφορά και τα πρότυπα είναι κάτι το οποίο μαθαίνουμε και συνηθίζουμε να αποδεχόμαστε κάποια πρότυπα χωρίς να συζητάμε με τον βασικό παρτενέρ και κυρίως με τον εαυτό μας και γιατί μας αρέσει αυτό και όχι κάτι άλλο;

 

 

Οι πρωταγωνιστές.

Η σκηνοθεσία ακολουθεί εξαιρετικά το ρυθμό του σεναρίου δίνοντας σου την αίσθηση ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η παράσταση μέχρι το τέλος δεν έχουν περάσει ούτε 10 λεπτά. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο(Αγγελική Γρηγοροπούλου, Θανάσης Ισιδώρου)έχει εξαιρετική χημεία και επικοινωνία στη σκηνή, και αμφότεροι απολαυστικοί τόσο σε κωμικές στιγμές όσο και στους μονολόγους. Εν κατακλείδι θέλουμε να βλέπουμε συνέχεια τόσο καλές δουλειές με τόσο ταλαντούχους συντελεστές.

 

 

*Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Δευτέρα /Τρίτη στο Vault Theater Plus σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη,

Παραγωγή  ProvaT.O Athens

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια των επισκεπτών του freeda.gr διατηρούνται απρόσκοπτα στα πλαισια του δημοκρατικού διαλόγου που επιθυμούμε να υπάρχει στα social media. Το www.freeda.gr διατητηρεί το δικαίωμα σε περιπτωση που ξεπερνάνε την κόσμια αναφορά να διαγράφει υβριστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά σχολια. Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.

© 2021 freeda.gr
Ακολουθείστε μας