ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ

Σινεμά

Art into art

218811280_1410263146005899_1956274329449063471_n ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ

 

It’s thriller night

Η σκηνοθεσία και η σκοτεινή φωτογραφία του επεισοδίου θυμίζουν θρίλερ. Εξάλλου για τον κάθε ήρωα υπάρχει μια σκοτεινή κατάβαση, από το  coming out του Καλ στην οικογένεια του(εξαιρετικός Eric Dane), την κάθοδο της Cassie στην αυτοκαταστροφή αλλά και σε ενδεχόμενη καταστροφή  των φιλικών της σχέσεων, μέχρι την συνειδητοποίηση της Κατ ,ότι ζει βάσει των προτύπων των άλλων. Σε αυτό βοηθάει το εξαιρετικό σενάριο, που έχει δουλέψει καλά ένα σύνολο χαρακτήρων, που δεν είναι είναι ούτε θετικοί πάντα ούτε τοξικοί συνέχεια. Έχουν απλά μυστικά, και το μυστικό  του καθένα ανάλογα με το μέγεθος του συντελεί σε μια νοσηρή πραγματικότητα.

Η τέχνη ως αναπαράσταση της ζωής

Οι σκοτεινές πλευρές των χαρακτήρων και τα μυστικά τους είναι ένας λόγος που τους κρατάει μακριά από την κατάκτηση της ευφορίας(Εuphoria ) που προσπαθούν να  την πλησιάσουν είτε με καταχρήσεις (αναφορά στο χαρακτήρα που υποδύεται η Zendaya) είτε κρατώντας μυστικά. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο με πολύ έξυπνο τρόπο σου αποκαλύπτει μια διέξοδο, ίσως τον μόνο τρόπο για την κατάκτηση της ευφορίας. Την τέχνη ως κάθαρση των συναισθημάτων(υπέροχες μουσικές σε όλες τις σκηνές, με την γκόσπελ εμφάνιση του Labyrinth), την τέχνη ως δημιουργία και αποσυμπίεση για τη Λέξι που παρατηρεί πάντα τα θέματα των κοντινών της αλλά και την τέχνη ως αλήθεια, ως δίαυλο επικοινωνίας με την πραγματικότητα.

Art into art

Εν κατακλείδι, τo τέταρτο επεισόδιο του Euphoria για την  δεύτερη σεζόν δεν είναι απλά ένας φόρος τιμής στην ίδια την τέχνη, είναι την ίδια στιγμή  ένα σκοτεινό έργο τέχνης από μόνο του. Ας ελπίσουμε να είναι το ίδιο συγκροτημένη και ολοκληρωμένη στο σύνολο της η σεζόν.

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια των επισκεπτών του freeda.gr διατηρούνται απρόσκοπτα στα πλαισια του δημοκρατικού διαλόγου που επιθυμούμε να υπάρχει στα social media. Το www.freeda.gr διατητηρεί το δικαίωμα σε περιπτωση που ξεπερνάνε την κόσμια αναφορά να διαγράφει υβριστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά σχολια. Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.

© 2021 freeda.gr
Ακολουθείστε μας