ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ

Επικαιρότητα

Your body is a battleground

297994662_149229001058572_6715428578983150315_n ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ
 
To ζήτημα δεν είναι ότι ένας Μητροπολίτης εκφράζει μυσογύνικες απόψεις, έως μισάνθρωπες θα πω. Ούτως η άλλως για την Εκκλησία η ποινικοποίηση της γυναικείας σεξουαλικότητας και η τάση για έλεγχο των γεννήσεων είναι η πάγια και κυρίαρχη αντίληψη πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
 
Ακόμα και στην καθολική πλευρά, ο Πάπας που έχει κατά τα αλλά προοδευτικές αντιλήψεις στην περίπτωση των αμβλώσεων παραμένει σταθερά εναντίον. Αυτό που τρομάζει είναι όταν η κυρίαρχη αντίληψη στον κλήρο αρχίζει και γίνεται κυρίαρχη σε κοινωνικό επίπεδο, βρίσκει δηλαδή τα κατάλληλα “αυτιά” να ακουστεί.
 
Προφανώς και είναι μια λύση ο διαχωρισμός εκκλησίας- κράτους αλλά δεν αρκεί.Η πατριαρχική λογική ότι ΟΛΑ ανήκουν στον άντρα υπάρχει εντονότατα σε ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Ναι, υπάρχει μίσος για τη γυναίκα, γιατί ελέγχει κάτι που δεν ορίζουν.
 
Και ξαφνικά νιώθω ότι έχουν αρχίσει να γεννιούνται τέρατα αντιλήψεων και νοοτροπιών και αυτές ριζώνουν κοινωνικά. Ζούμε όντως σε χαλεπούς καιρούς με τα κεκτημένα ετών να τα ζητάει πάλι πίσω το κοινωνικό συμβόλαιο θρησκευτικού κατεστημένου και πολιτικού συντηρητισμού.
 
 
 
ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια των επισκεπτών του freeda.gr διατηρούνται απρόσκοπτα στα πλαισια του δημοκρατικού διαλόγου που επιθυμούμε να υπάρχει στα social media. Το www.freeda.gr διατητηρεί το δικαίωμα σε περιπτωση που ξεπερνάνε την κόσμια αναφορά να διαγράφει υβριστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά σχολια. Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.

© 2021 freeda.gr
Ακολουθείστε μας