ΜΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σειρές

Only Murders in the Building

271751489_111860191381394_3757965300626167386_n ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το “Only Murders in the Building” είναι η σειρά γέλιου και μυστηρίου που έψαχνες τώρα που σιγά-σιγά ξαναμπαίνουμε σε mood ‘netflix & chill’. Βέβαια, είναι παραγωγή της Hulu που σαφώς είναι πιο αγαπημένη μου πλατφόρμα από το Netflix. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σειράς μας είναι ότι συνιστά την απόδειξη ότι το murder mystery concept μπορεί να σε κάνει να γελάσεις πολύ.

Το “Only Murders…” είναι μια κωμωδία που θα σε ιντριγκάρει, δίνοντάς σου νέα μυστήρια σε κάθε επεισόδιο. Όσο της λείπουν τα ρηχά αστεία, άλλο τόσο το χιούμορ της είναι απόλυτα ενταγμένο στο πνεύμα της εποχής. Από τον τρόπο που μπλέκει μεγαλύτερης και μικρότερης ηλικίας ηθοποιούς, με απόλυτο ρεαλισμό ως προς τις αναφορές και τις συνήθειες της καθε γενιάς, μέχρι τον τρόπο που αξιοποιεί πλήρως τη σύγχρονη τεχνολογία και τα χούγια της Gen Z στην πλοκή της.

 Δύο μεσήλικες άντρες, οι Martin Short και Steve Martin, καθένας με τα δικά του προσωπικά και επαγγελματικά αδιέξοδα από το χώρο της τέχνης, και μια πολύ νέα wanna-be καλλιτέχνης -η απροσδόκητα καλή στο ρόλο Selena Gomez- συναντώνται σε ένα ασανσέρ και ξεκινούν τη διερεύνηση ενός στυγνού φόνου στην πολυκατοικία τους.

 Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από ένα πολύ πετυχημένο podcast. Τα σενάρια για τον δολοφόνο είναι τόσα όσα και οι περιπέτειες των τριών ηρώων. Το ίδιο κόνσεπτ συνεχίζεται και στον δεύτερο κύκλο της σειράς, όπου τα σενάρια για τον θύτη είναι ακόμη περισσότερα. Το θύμα και στο δεύτερο κύκλο μένει εξίσου στην ίδια πολυκατοικία, το Arconia Building -το οποίο μάλιστα αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερο από ότι νομίζαμε.

 Οι εμφανίσεις του Sting των The Police και της stand up κωμικού Amy Schumer πλαισιώνουν με έξτρα χιούμορ την πλοκή και των δύο κύκλων, ενώ για τον τρίτο κύκλο -που ανακοινώθηκε μέσα στον καλοκαίρι- περιμένουμε την παρουσία του μαρβελικού Ant-Man, Paul Rudd. Σημαντικός και στις δύο σεζόν είναι ο ρόλος της εξαιρετικής Tina Fey που προκαλεί έναν υγιή και παραγωγικό ανταγωνισμό στο πρωταγωνιστικό τρίο, ενώ κακή “στιγμή” είναι ο ρόλος της Cara Delevingne…

 Στο “Only Murders in the Building” ξεχωρίζει το έξυπνο σενάριο, που δεν σε αφήνει να επαναπαυτείς. Νομίζω δύσκολα μπορεί κανείς να μαντέψει τους θύτες μέχρι το τέλος, και το μυστήριο αναδύεται ακόμη πιο έντονο στις πιο προφανείς στιγμές.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια των επισκεπτών του freeda.gr διατηρούνται απρόσκοπτα στα πλαισια του δημοκρατικού διαλόγου που επιθυμούμε να υπάρχει στα social media. Το www.freeda.gr διατητηρεί το δικαίωμα σε περιπτωση που ξεπερνάνε την κόσμια αναφορά να διαγράφει υβριστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά σχολια. Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.

© 2021 freeda.gr
Ακολουθείστε μας