ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ

«Κάτι..άσχετο»

Λόγω της ημέρας

218811280_1410263146005899_1956274329449063471_n ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ
 
Ίσως να πρόκειται για ειρωνεία της τύχης. Ίσως όχι. Το δεδομένο είναι πως σήμερα 1/12, Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, ψηφίζεται στη Βουλή νομοσχέδιο που διαλύει ουσιαστικά το ΕΣΥ, μέσω μιας νόμιμης πλέον εισόδου ιδιωτών σε υπηρεσίες του.
 
Ειναι ειρωνικό, γιατί δια των αποτελεσμάτων, την υγεία των πολιτών και τη θωράκιση απο μια πανδημία όπως ήταν το AIDS τη δεκαετία του 80, τη διασφαλίζει ένα δημόσιο σύστημα υγειας και παροχές φαρμακευτικής αγωγής και πρόληψης στο σύνολο του πληθυσμου. Φανταστειτε τι θα γινόταν αν τα φάρμακα κατά του AIDS και η πρόσβαση στην εξέταση γινόταν με όρους ιδιωτικών παροχων;
 
Αν είχε γίνει αυτή η επιλογή τότε και αν οι νοσούντες και αλληλέγγυοι δεν είχαν διεκδικήσει πρόσβαση σε ένα σύστημα δημόσιας και δωρεάν υγειας τι θα είχε γίνει σήμερα; Θα μιλάγαμε για συρρίκνωση πανδημίας,ποιοτική ζωή των νοσούντων και πρόσβαση σε φάρμακα και προληπτική αγωγή;
 
Η απάντηση είναι όχι.
 
Σκεφτείτε το πιο πρόσφατο παράδειγμα με τον covid και τον εμβολιασμό σε όλο τον πληθυσμό που μπορούσε να εμβολιαστει (και η μαζική πρόσβαση στον εμβολιασμό είναι η συνταγματική κατάκτηση της δημόσιας και δωρεάν υγειας και προφανώς όχι πολιτικη επιλογή της κυβέρνησης που διαρκώς έφερνε τα ιδιωτικά συμφέροντα ένα βημα πιο κοντά στα δημόσια νοσοκομεία).
 
Αν ήταν ιδιωτικό το εμβόλιο θα μπορούσε να κοπάσει η πανδημία;
Μια μέρα σαν τη σημερινή λοιπόν, η κυβέρνηση σαν “σημαιοφόρος” ιδιωτικών συμφερόντων δίνει τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ,θεσμοθετώντας την πελατειακή σχέση γιατρού ασθενή στα δημόσια νοσοκομεία.
 
Αλλά είναι πιστοί στο δόγμα τους :
Από ιδιωτικοποίηση σε ιδιωτικοποίηση μέχρι την τελική διάλυση του ΕΣΥ.
 
Και ας μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας υμνωντας παγκόσμιες ημέρες οι οποίες ρητά δίδαξαν το αντίθετο! Ότι η υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.
ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια των επισκεπτών του freeda.gr διατηρούνται απρόσκοπτα στα πλαισια του δημοκρατικού διαλόγου που επιθυμούμε να υπάρχει στα social media. Το www.freeda.gr διατητηρεί το δικαίωμα σε περιπτωση που ξεπερνάνε την κόσμια αναφορά να διαγράφει υβριστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά σχολια. Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.

© 2021 freeda.gr
Ακολουθείστε μας