ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ

«Κάτι..άσχετο»

Εγκώμιο, το τηλεοπτικό

218811280_1410263146005899_1956274329449063471_n ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΟΥΚΑΡΑ
 
 

Γιατί είναι τόσο σπουδαία σειρά το Babylon berlin;

 

Δεν είναι το σκηνοθετικό κομμάτι  που είναι άψογο, μία από τις πιο σοβαρές ανασυστάσεις εποχής στην τηλεόραση, δεν είναι ούτε ακόμη το σενάριο το οποίο  είναι υποδειγματικό. Εξάλλου  βασίζεται  σε μια σειρά αστυνομικών με βαθιά γνώση της ιστορίας και των πολιτικών ανακατατάξεων της εποχής.

Είναι σπουδαία σειρά γιατί φέρνει ένα κομμάτι της Ευρωπαϊκής κινηματογραφικής αντίληψης από τον κινηματογράφο στην τηλεόραση.

Ποια είναι αυτή; Το ότι επικεντρώνεται στο συλλογικό, στο  “εμείς” και κοιτάει την ιστορία μέσα από αυτό το πρίσμα, όχι της ατομικής ιστορίας, αλλά της συνισταμένης των ατομικών ιστοριών.

 

Στο Babylon Berlin η ζωή είναι συνισταμένη των προσωπικών ιστοριών των ηρώων η οποία καταλήγει στην μία και μοναδική εξήγηση: η ταξική πάλη και οι  κοινωνικές αναταραχές δίνουν ώθηση στην ιστορία.

Όσο και αν στιγμιαία είσαι καλά ατομικά, όπως ύπουλα ψιθυρίζει στο θεατή το τελευταίο επεισόδιο, όσο και αν θέλεις όσα επιθυμεί ένας άνθρωπος, γέλιο, έρωτα, απολαύσεις, ψυχική ανακούφιση στην τελική η ζωή σου είναι ένα μηδαμινό αποτύπωμα στην ιστορία που προχωράει σαν οδοστρωτήρας.

 

Γι αυτό λοιπόν τραγουδά  και χόρεψε για τη στιγμή όπως οι ήρωες στο τελευταίο επεισόδιο. Γιατί έχει συνέχεια η ζωή και δεν είναι καθόλου καλή…

Γιατί ακόμα και η στιγμιαία χαρά δεν είναι δεδομένη. Γιατί μετά ίσως δεν μπορείς.

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια των επισκεπτών του freeda.gr διατηρούνται απρόσκοπτα στα πλαισια του δημοκρατικού διαλόγου που επιθυμούμε να υπάρχει στα social media. Το www.freeda.gr διατητηρεί το δικαίωμα σε περιπτωση που ξεπερνάνε την κόσμια αναφορά να διαγράφει υβριστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά σχολια. Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.

© 2021 freeda.gr
Ακολουθείστε μας