Ελένη Γεωργίου

Επικαιρότητα

8η Μαρτίου

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης. Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες των γυναικών που μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε την ανισότητα του πατριαρχικού συστήματος και την επιτακτικότητα της ανατροπής του.

Το γεγονός ότι εξακολουθούμε να γιορτάζουμε την ημέρα αυτή ως “Ημέρα της Γυναίκας”, μας κάνει ωστόσο να αναλογιζόμαστε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο αγώνας μας είναι διαρκής και είναι σκληρός. Το πατριαρχικό σύστημα, που οπλίζει το χέρι των αντρών και τους ρίχνει στα μαλακά χαρακτηρίζοντας της γυναικοκτονίες ως εγκλήματα πάθους, εξακολουθεί να θρέφει την προκατάληψη της ανισότητας απέναντι σε όλες τις γυναίκες και να καλλιεργεί την άποψη ότι τα δικαιώματά μας, οι διεκδικήσεις μας και κυρίως οι ζωές μας δεν μετράνε και τόσο πολύ.

Είναι χρέος μας απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, να μην εφησυχαζόμαστε, να πολεμάμε κάθε μέρα για όλα όσα μας ανήκουν, να συμπαραστεκόμαστε η μία στην άλλη, να γίνουμε μία φωνή που θα γιγαντωθεί απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης, μέχρι να μη χρειαζόμαστε άλλες ημέρες μνήμης.

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια των επισκεπτών του freeda.gr διατηρούνται απρόσκοπτα στα πλαισια του δημοκρατικού διαλόγου που επιθυμούμε να υπάρχει στα social media. Το www.freeda.gr διατητηρεί το δικαίωμα σε περιπτωση που ξεπερνάνε την κόσμια αναφορά να διαγράφει υβριστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά σχολια. Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.

© 2021 freeda.gr
Ακολουθείστε μας